Coming soon

Onze medische centra

Obesitaskliniek

Terug naar de lijst van de centra

OBESITASKLINIEK

Overgewicht en obesitas zijn maatschappelijke fenomenen die steeds vaker voorkomen. In een stad als Brussel heeft 15% van de bevolking te maken met het probleem.

Behalve de medische complicaties die onvermijdelijk optreden als obesitas een bepaald niveau bereikt, krijgt de persoon in kwestie ook af te rekenen met een verstoord lichaamsbeeld en problemen om zich in zijn omgeving te integreren.

Behandeling van obesitas is complex en blijft niet beperkt tot een operatie. Daarom biedt het team van de obesitaskliniek een persoonlijke behandeling aan die is aangepast aan de problematiek van de patiënt.

Dit team vormt de ruggengraat van de bariatrische chirurgie op de site Sint-Anna Sint-Remi van CHIREC. Het belang van deze afdeling neemt toe en is, alle ingrepen door elkaar, goed voor een honderdtal nieuwe gevallen per jaar.

DE CITY CLINIC VOLGT EEN SPECIFIEKE WERKWIJZE:

  • eerste contact tussen patiënt en diëtiste;

  • na dit eerste contact krijgt de patiënt een klinisch traject toegewezen dat past bij zijn gewichtsprobleem:

    • op basis van zijn BMI en zijn leeftijd stellen we de patiënt een medische behandeling of chirurgie voor;

    • in dat geval volgt hij een specifiek medisch traject dat leidt tot

    • multidisciplinair overleg;

  • postoperatieve behandeling: medische, diëtetische en psychologische begeleiding. Opstellen van een bewegingsprogramma.

Het team van de obesitaskliniek past zijn deskundigheid, beschikbaarheid en ervaring toe om een patiënt met een gewichtsprobleem een aangepaste oplossing voor te stellen, in de prachtige entourage van de City-Clinic.

Lijst van dokters: